Фото: Пресс-служба Фонда Рината Ахметова

За місяць роботи група мобільних волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова відвідала близько 1000 жителів усіх районів Донецька, включаючи «гарячі точки» - Петровський, Київський, Кіровський райони та селище Піски.

Адресна доставка допомоги почалася в кінці вересня з виїзду першої мобільної групи волонтерів. Тоді на одному автомобілі доставили продуктові набори 10 мешканцям Донецька, які не могли самостійно дістатися до пунктів видачі гуманітарної допомоги.

Читайте такожНа «гарячу лінію» Гуманітарного штабу Ахметова щодня надходить понад 900 дзвінків

Відео дня

Через місяць в адресній доставці задіяно вже три автомобіля, кожен з яких щодня привозить до 30 продуктових наборів. В базі даних Гуманітарного штабу Ріната Ахметова зараз зафіксовані звернення від 2652 мешканців міста, які звернулися на «гарячу лінію» (0800 50 9001) з проханням отримати допомогу на дому.

Основна мета мобільних груп волонтерів на найближчий період - забезпечити першу поставку всім заявникам з відповідною категорії населення. Варто зазначити, що волонтери у телефонному режимі зв'язуються з каждымчеловеком, який звернувся в Штаб, надають інформацію про точках видачі та можливості родичів або сусідів забрати набори самостійно при наявності відповідних документів.

Читайте такожМами з дітьми з Макіївки отримують допомогу від гуманітарного штабу Ахметова

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова також планує забезпечувати допомогою з доставкою додому близько 4000 одиноких престарілих людей і лежачих інвалідів, які перебувають на обліку територіальних центрів соціального обслуговування населення.

«У першу чергу, при відвідуванні самотніх літніх людей та інвалідів відчуваєш біль і жаль, - каже волонтер мобільної групи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Ганна Лєоньтина. - Потім здивування від того, як цим людям вдається виживати у таких жахливих обставинах. І, нарешті, приходить шок, від того, що ці люди не втрачають віри і надії на майбутнє. Хоча для багатьох з них наші продуктові набори - єдине джерело прожитку».

Починаючи із завтрашнього дня, до мобільних груп волонтерів приєднаються волонтери з числа співробітників стадіону «Донбас Арени», що дозволить збільшити кількість доставляються наборів до 150 в день.

Нагадуємо, що всього в рамках Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова для найбільш незахищених категорій мешканців Донецька було доставлено 355 тис. продуктових наборів, які видаються в районних територіальних центрах. Хто не може дістатися самостійно, залишає заявку на отримання продуктового набору на дому. Всього ж до кінця року Рінат Ахметов поставив своїм Підлеглим задачу доставити не менше 10 тис. тонн гуманітарної допомоги на Донбас.

Гуманітарний штаб «Допоможемо» при Фонді Ріната Ахметова працює за чотирма напрямками: евакуація людей із зони військових дій; розміщення переселенців; надання гуманітарної, в тому числі медичної, допомоги; надання адресної допомоги.

При Гуманітарному штабі працює єдиний багатоканальний телефон 0 800 50 9001 та адресу електронної пошти helpdonbass@fdu.org.ua. Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні.