Фото: foodclean.ru

Дієтологи, лікарі і фітнес-тренери згадують імбир в списку найбільш корисних продуктів. Але в чому конкретно полягає користь цього коренеплоду?

Має унікальний склад. Крім стандартного набору з рослинних жирів, білків і вуглеводів, в імбирі містяться вітаміни С, В1 і В2, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, ніацин, а також практично всі незамінні амінокислоти, що дозволяє цим прянощам живити абсолютно всі тканини і органи організму, пише feelgood.ua.

Рятує від втоми і крепатури. Дослідження показали, що регулярне вживання свіжого імбиру допомагає зняти напругу з м'язів, особливо після фізичного навантаження.

Відео дня

Імбирний чай вирішує безліч проблем: покращує травлення, знімає болі в животі, спазми, покращує обмін речовин. Він чинить відхаркувальну, тонізуючу, зігріваючу, протиблювотну дію. Зміцнює імунітет і відмінно допомагає при застуді. Класичний рецепт імбирного чаю: відріжте шматочок імбиру 4-5 см завдовжки (на літр води), очистіть і наріжте. Закип'ятіть воду, покладіть в неї імбир і варіть протягом 10 хвилин. Зніміть з вогню і процідіть. Щоб посилити корисні властивості імбиру, додайте трохи чорного перцю, кориці, кілька ложок сиропу шипшини і лимон. У поєднанні з перцевою м'ятою, квітками бузини чорної і деревієм (у вигляді чаю) імбир знімає сильні болі в животі, нормалізує кровообіг.

Допомагає схуднути. При вживанні імбирного напою здатний виникнути «ефект внутрішньої грілки», який стимулює обмін речовин, запобігає переїданню, сприяє зниженню маси тіла. Тому вчені рекомендують вживати напій перед їжею. Рецепт приготування імбирного напою простий. Лише потрібно взяти обмитий корінь імбиру (довжиною 4-4, 5 см) і пару зубчиків заздалегідь приготованого часнику. Імбир очистити і порізати часточками. Додати до імбиру часник. Залити нарізаний імбир і часточки часнику окропом (2 л) і дати складу настоятися півтори години. Після закінчення визначеного строку інгредієнти вийняти з настою і готовий чай пити в гарячому або теплому вигляді 4-6 разів у день до їжі за півгодини.