Фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства соціальної політики України, з Донецької області евакуйовано 1664 дитини, з Луганської 144 дитини.

Діти, у відповідності з їх потребами і умовами перебування, перевезені в різні установи, заклади оздоровлення та відпочинку, загальноосвітні заклади.

Читайте такожДитячий омбудсмен закликав міжнародні місії посприяти безпечній евакуації сімей з дітьми

Відео дня

У Мінсоцполітики є інформація про координаторів в регіонах з питань перевезення дітей з Донецької та Луганської областей та їх тимчасове розміщення у придатних для цього приміщеннях. А також в установах, закладах оздоровлення та відпочинку, загальноосвітніх установах (всього 275, з яких 156 установ системи освіти, 48 установ системи охорони здоров'я, 37 установ системи Мінсоцполітики та 34 закладу оздоровлення та відпочинку), в яких можуть бути розміщені 15 тис. 176 дітей.

Читайте такожУкраїнські військові евакуювали мирних жителів Луганщини на своїй техніці - Москаль

У прес-службі наголошують, що всі, хто займається перевезенням дітей із зони конфлікту в безпечні регіони, можуть отримати зазначену інформацію в Департаменті захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики за телефонами: (044) 278-58-51, (044) 278-52-95, вказавши кількість дітей, звідки їх планується перевезти і бажаний регіон.