Прийміть прохолодний душ

Він розбудить ваш мозок, пише med2.ru. Перспектива може здатися не дуже привабливою, особливо якщо за вікном холодно. Але це дуже дієвий засіб, так що радимо все ж таки спробувати.

Увімкніть енергійну музику

Відео дня

Якщо вирішили почати нове, "енергійне" ранкове життя, то запишіть CD або створіть плей-лист ритмічної музики, яка вам подобається. Вам захочеться рухатися. Можливо, ви навіть потанцуєте під що-небудь оптимістичне - це тільки вітається.

Висипайтеся як слід

Якщо ви не спали півночі, то вранці вам буде тяжко. Потреба уві сні у всіх людей різна: комусь вистачає п'яти годин, а комусь і восьми мало. Ви повинні спати рівно стільки, скільки потрібно саме вашому організму. Оптимальна стратегія така: ідіть спати, як тільки відчуєте втому, прокидайтеся щоранку в один і той же час.

Випивайте склянку фруктового соку

Неважливо якого - апельсинового, яблучного, виноградного або ананасового. Соки містять цукор, поживні речовини та вітаміни, які "заправлять" клітини вашого мозку солідною кількістю енергії. 

Вдихніть аромат свіжомеленої кави

Згідно з результатами деяких досліджень, від кави активність мозку буде підвищуватися разом з рівнем фізичної енергії. Тільки не перестарайтеся: якщо кави буде занадто багато, то замість бадьорості ви отримаєте стрес і тривогу.

Зелений чай - чудова альтернатива кави

Зелений чай (як, втім, і чорний) чудово тонізує. Він стимулює активність і забезпечує поживними речовинами, які зберігаються в організмі протягом усього ранку.