Фото: УНИАН

Про це повідомив на брифінгу в кризовому українському медіа-центрі радник прем'єр-міністра Данило Лубківський.

«На початок лютого від агресії Росії загинуло понад 5 тисяч осіб, поранено майже 11 тисяч»,- сказав Лубківський, представляючи Чорну книгу Кремля.

Читайте такожНа сході України з середини квітня загинули не менше 5,6 тис осіб - ООН

Відео дня

Книга підготовлена на основі інформації, яку надають центральні та місцеві органи влади України. Книга підготовлена на 5 мовах: українській, англійській, французькій, німецькій та російській.

«Чорна книга Кремля це фактично перший примірник, це орієнтовна зведена інформація за станом на початок лютого», - сказав Лубківський.

Він зазначив, що, за інформацією Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, за станом на 1 січня 2015 року кількість загиблих учасників АТО перевищила 1 300 осіб, але реальні цифри можуть бути набагато більшими. Станом на 2 лютого 2015 року враховано майже 1 млн осіб, переміщених з тимчасово окупованої території України і районів, уражених російськими збройними терористичними силами. Серед тимчасово переміщених осіб звернулися за медичною допомогою понад 103 тисяч осіб, з яких 25 тисяч були госпіталізовані.

Читайте такожІз зони бойових дій на Донбасі вже евакуювали 1,9 тис. дітей

Лубківський зазначив, що щодня Україна витрачає орієнтовно 100 млн грн. на проведення АТО для захисту від російської агресії.

У самій книзі зазначається, що на початок лютого від російської агресії загинуло 5 тисяч 86 осіб, поранено 10 тисяч 948.