УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Дніпропетровської обласної ради, протягом березня вони перебуватимуть у оздоровчому закладі «Орлик» (курорт Кудова-Здруй, воєводство Нижня Сілезія), де пройдуть процедури гідромасажу, музикотерапії, інгаляції в сольно-йодній печері, займатимуся лікувальною гімнастикою. Також для українських дітей заплановані екскурсії по навколишнім курортним місцевостям і відвідання міста Вроцлав.

Читайте такожПід час конфлікту на Донбасі вже загинули 65 дітей, 127 отримали поранення

Курс реабілітації дітей фінансує польська сторона.

Відео дня

«В тяжкі для країни часи для нас немає поняття «чужі діти». Дніпропетровщина розуміє, що саме у цих дітей тяжка доля. Їх емоційний стан дуже складний. Саме тому ми намагаємось створити для них системну програму реабілітації згідно з угодою, підписаною між Дніпропетровською облрадою та керівництвом воєводства Нижня Сілезія», - цитує прес-служба голову обласної ради Євгена Удода.

Довідка УНІАН. «Орлик» – єдиний оздоровчий заклад у Польщі, який реабілітує дітей від 3 до 18 років. На території комплексу знаходяться поле для волейболу, реабілітаційний басейн, бібліотека, сольно-йодна печера Галос, тренажерний зал, ігрова кімната, майданчик для найменших дітей, аудіовізуальна кімната.