вода СЭС / Фото: УНИАН

Відповідну пропозицію винесено на публічне обговорення на сайті Мінекономрозвитку.

Зокрема, міністерство пропонує скасувати обов'язкову санітарно-епідеміологічну експертизу техніки, технології та устаткування, а також ввезення, реалізації і використання сировини, продукції (вироби, устаткування, технологічні лінії тощо) іноземного виробництва за умови відсутності даних про їх безпеку для здоров'я населення.

Читайте такожНа Черкащині при отриманні хабара затриманий керівник райуправління ветмедицини

Відео дня

Крім того, буде скасовано експертизу продукції, напівфабрикатів, речовин, матеріалів і небезпечних факторів, використання, передача або збут яких може завдати шкоди здоров'ю людей.

Також у міністерстві планують скасувати і експертизу електромагнітної відповідності.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада прийняла запропонований урядом закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України про спрощення умов ведення бізнесу (дерегулювання).

За законопроект (№1580) в другому читанні проголосували 260 народних депутатів з 354, зареєстрованих у сесійній залі (при необхідних 226).

Як зазначив голова Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, цей законопроект "значно спрощує регуляторний тиск на бізнес, передбачає спрощення за рядом напрямів, зокрема по сільському господарству".

Крім того, Міністерство економічного розвитку і торгівлі в рамках дерегулювання планує в три етапи скоротити кількість і функції регулюючих органів, а також додатково скасувати 177 ліцензій і дозвільних документів.