Военный в инвалидной коляске в Главном госпитале. Киев  / Фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 226 із 306 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Спочатку народні депутати не підтримали цей законопроект і навіть не підтримали рішення про направлення його на доопрацювання у Комітет ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю. Але після того, як кілька депутатів-учасників АТО заявили, що такий підхід є незрозумілим для тих, хто воював, сесійна зала все ж спрямувала проект на доопрацювання.

Читайте такожЛікарі одеського Військово-медичного центру в польових умовах надали допомогу понад 7,5 тис. поранених

Відео дня

Законопроектом пропонується, зокрема одержання компенсації вартості самостійно придбаних ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення.

Також передбачається щорічне безоплатне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів.

Планується безоплатне забезпечення протезами вітчизняного та/або закордонного виробництва осіб, які отримали інвалідність у зв’язку з участю в антитерористичній операції. Якщо неможливо забезпечити осіб протезами вітчизняного виробництва або відсутні вітчизняні протези необхідного типу, то витрати, пов'язані з придбанням протезів закордонного виробництва, відшкодовуються їм з державного бюджету України.