Обновленные наборы выживания от Штаба Рината Ахметова уже начали получать в Донецкой области / Фото: Пресс-служба Гуманитарного штаба Рината Ахметова

Як повідомили УНІАН у прес-службі Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, з 12 травня мирні жителі Донецької області, які проживають в Донецьку і Макіївці, почали отримувати оновлені набори виживання від Штабу Ріната Ахметова. В інших містах на підконтрольних територіях нові набори будуть видаватися по мірі доставки на пункти видачі.

Продукти в новому наборі відповідають всім нормам якості і мають необхідну калорійність. Проблемні тушонка і кілька були замінені курячим паштетом і сардинами в олії, а перлова крупа – горохом. Крім цього, в набори включена сіль. Набір важить 12 кілограмів.

Нові набори з 12 травня видаються у 10 пунктах видачі допомоги Штабу Ріната Ахметова в Донецьку і в 5 пунктах в Макіївці. Гуманітарну допомогу отримують мирні місцеві жителі найбільш соціально незахищених категорій: матері-одиначки, інваліди, багатодітні батьки, пенсіонери від 60 років і старше та інші.

Відео дня

У травні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити на Донбас 350 тисяч оновлених наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької і Луганської областей.