Фото: Гуманитарный штаб «Поможем»

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході прес-конференції розповіла керувникати проектів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Дар'я Касьянова.

За її словами, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова запускає новий проект «Мобільні групи психологів».

Читайте такожЯк психологи Штабу Ахметова допомагають дітям справлятися зі стресом

Відео дня

"На території Донбасу будуть працювати п'ять мобільних груп, в кожній по 4 психолога: 3 дитячих і 1 універсальний - для батьків, вчителів, соц. працівників. Мобільні групи психологів приступлять до роботи вже в червні. Вони будуть приїжджати в ті населені пункти, де існує необхідність у наданні психологічної допомоги мирному населенню в результаті бойових дій. Завдання проекту – діагностувати максимальна кількість дітей Донбасу і тим, кому це дійсно необхідно, – надати психологічну допомогу", - сказала Касьянова.

Читайте також5 етапів переживання психологічної травми

Вона уточнила, що географія проекту - міста і населені пункти, де психологічна допомога для мирного населення особливо затребувана, зокрема, це міста на лінії зіткнення.

"Також мобільні групи будуть працювати за запитом від шкіл, лікарень, дитячих таборів в Донецькій області. До складу мобільних груп увійдуть фахівці, які з листопада 2014 року по травень 2015 року проходили навчання, ініційоване Гуманітарних штабом, за курсом "Травма війни", - зазначила Касьянова.

Експерт підкреслила, що у фокусі нового проекту – діти. «Практично 60 % дітей, яким Гуманітарний штаб Ахметова вже надав першу психологічну допомогу, мають ознаки травматизації. Більше 40 % – відчувають соціальну та емоційну депривацию. Тобто батьки так зайняті проблемами виживання, що не дають своїм дітям любов і турботу в належному обсязі. Ще 15 % дітей мають ознаки посттравматичного синдрому. Вони погано сплять, налякані, в деяких випадках агресивні»,– сказала Касьянова.

***

Всього з початку роботи Психологічної служби Штабу Ріната Ахметова близько 14 тисяч дітей отримали первинну психологічну допомогу від Штабу Ріната Ахметова. 6 тисяч дітей регулярно відвідують групові та індивідуальні заняття.