К сожалению, у нас нет инструмента, чтобы ввозить инсулин больным детям / Фото: УНИАН

Про це у ході круглого столу «Рік після початку конфлікту: Гуманітарна карта потреб мирних жителів Донбасу і блокування гуманітарної допомоги» заявила координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Римма Філь.

«Немає інструменту, щоб ввозити інсулін хворим дітям. Потрібні чіткі і прозорі правила доставки допомоги, продуктів і медпрепаратів, потрібен окремий пункт пропуску для гуманітарних вантажів. Якщо ми все-таки вважаємо, що там громадяни України, то ми повинні допомогти людям, які потрапили в біду», - сказала Філь.

Читайте такожНа окупованих територіях сходу країни спостерігається дефіцит ліків

Відео дня

Помічник Уповноваженого Президента України з прав дитини Володимир Вовк наголосив, що поінформує про цю проблему дитячого омбудсмена Миколу Кулебу.

«Діти - особливо вразлива категорія. Щодо проблеми, яка стосується доступу до життєво важливих медичних препаратів, зокрема інсуліну, я сьогодні ж передам своєму колезі Миколі Кулебі. Те, що робить зараз Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, дуже важливо для всієї країни. Без всяких сумнівів, в такий час не може бути ніяких суперечок і політичних забарвлень. Акцент тільки на те, який ми можемо зробити наступний крок для подолання проблеми», - вважає Вовк.