лекарства / Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що місцева бізнес-структура поставляла на тимчасово окуповані терористами території широкий спектр лікарських засобів. Згідно з вилученими товарно-транспортними накладними, ліки надсилалися у Донецьк, Макіївку та Шахтарськ. За оперативною інформацією, більша частина медикаментів надходила безпосередньо до незаконних збройних формувань бойовиків, решта реалізовувалася за максимально завищеними цінами місцевим жителям.

Відео дня

«Лікарські засоби на українській території перевантажувалися з фур у менший транспорт та перевозилися через лінію зіткнення поза блокпостами. Завдяки спецоперації СБУ в Дніпропетровській та Донецькій областях виявлено перевалочну базу на Донеччині та повністю блоковано канал постачання ліків», - повідомляє прес-центр.

Під час обшуків в офісах та складських приміщеннях співробітники спецслужби вилучили договори з контрагентами на окупованих територіях, печатки СПД, які здійснюють фінансово-господарську діяльність на окупованій території, а також 1 мільйон 225 тисяч гривень, понад 54,5 тисячі євро та 7 тисяч американських доларів.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії з встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації поставок ліків терористам.