Фото: УНИАН

За словами керівника напряму «Адресна допомога» Штабу Ріната Ахметова Ірини Темерко, за рік роботи гаряча лінія штабу не фіксувала такої великої кількості дзвінків від рідних поранених дітей. "За останні 2 тижні ми отримали близько 10 звернень. Для 5-ти місячної Лілі, яка цієї ночі постраждала в Мар'їнці, ми вже закупили медикаменти, і сьогодні до кінця дня вони будуть доставлені в Дніпропетровськ, де проходить лікування дитина», - сказала Темерко.

Вона також зазначила, що штаб передав першу партію ліків 19-річному інваліду ДЦП з Макіївки, який отримав важкі травми під час обстрілу.

Читайте такожШтаб Ахметова допоможе в лікуванні 5-місячної дівчинки, пораненої при обстрілі Мар'їнки

Відео дня

"Хлопець знаходиться в важкому стані в місцевій лікарні. Для того, щоб отримати медикаменти, родичам довелося виїжджати на мирну територію. Також були закуплені препарати, необхідні для лікування 10-ти річної Наталі із Сартани, яка перенесла ампутацію ноги. Дівчинка перебуває в стабільно важкому стані. На нашу гарячу лінію зателефонували лікарі маріупольської лікарні, і попросили допомогти. Крім дівчинки була важко поранена і її мама. Повний пакет медикаментів, який потрібен для порятунку життя дитини на найближчий тиждень, ми зібрали. Сьогодні вранці тато Наташі забрав препарати в одній з аптек Маріуполя. Надалі Штаб готовий взяти на себе реабілітацію, протезування. На жаль, сьогодні вранці ми отримали звістку про те, що мама дівчинки померла», – сказала Темерко.

Вона також поінформувала, що Гуманітарний штаб планує доставити в Горлівку титанову пластину для 7-річного Влада, який переніс складні операції з вилучення осколків з виличної ділянки та видалення ока.

"Сім'я потрапила під обстріл на початку серпня, мама дитини загинула. Через 3 місяці лікарі планують провести операцію, зараз хлопчик переведений в звичайну палату. Раніше медикаменти були передані 3-м дітям, які підірвалися на міні в Донецьку. Хлопчики 8, 12 і 13 років отримали важкі поранення з ампутацією кінцівок, і як і раніше знаходяться в реанімації. З їх батьками, які перебувають у шоковому стані, працюють психологи Штабу", - сказала Темерко.

Читайте такожШтаб Ахметова надасть допомогу пораненим під час обстрілів у Донецьку, Маріуполі та Горлівці

Вона підкреслила, що за 1 рік роботи Штаб допоміг 90 пораненим дітям.

"Загальну статистику по пораненим ніхто зараз не веде. Ми говоримо тільки про тих дітей, чиї рідні звернулися в Штаб. Для нас ця цифра дуже велика. Ми кожен день сподіваємося, що припиняться дзвінки, припиняться обстріли і діти не страждатимуть. Але поки що це, на жаль, не так. І за останній тиждень ми побачили, що кількість поранених дітей зростає, і це трагедія. Гуманітарний штаб буде робити все можливе, щоб допомогти цим дітям», – зазначила Темерко.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова просить родичів і знайомих поранених мирних жителів, а також усіх, кому відома інформація про постраждалих в результаті бойових дій 16 серпня у Донецьку, Маріуполі та Горлівці звертатися на гарячу лінію Гуманітарного штабу – 0800 509 001.