штаб Ахметова, психологи, дети / Фото: Гуманитарный штаб Рината Ахметова

В Україні стартує соціальна ініціатива #ДопомогтиВижити

15:57, 21.09.2015
3 хв.

Сьогодні, 21 вересня, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова запускає серію соціальних роликів у рамках національної кампанії #ДопомогтиВижити

Як повідомили УНІАН у Гуманітарному штабі Ріната Ахметова, мета ініціативи – підтримка найбільш незахищених груп (дітей, людей похилого віку, людей з особливими потребами), які опинилися в біді на Сході України. На відео діти з усієї України відповідають на прості запитання: від «що для тебе щастя?», до «потрібно допомагати чужим людям, які опинилися в біді?».

«#ДопомогтиВижити закликає людей допомагати один одному. Допомагати виживати нескладно. Іноді людині в біді достатньо знати, що є ті, хто знають про її проблеми і хочуть допомогти, – сказала член Опікунської ради Гуманітарного штабу Наталія Ємченко. – Допомагайте добрим словом, участю, Волонтерською роботою, речами, продуктами, грошима. Допомагайте людям по обидві сторони лінії зіткнення».

Читайте такожНа непідконтрольні території Україні доставити ліки майже неможливо - штаб Ахметова

Відео дня

За оцінками ООН, за лінією дотику понад 3,2 млн громадян України потребують допомоги, з них більш 500 тисяч – діти. Кількість тимчасових переселенців за даними Міністерства праці та соціального захисту перевищує 1,3 мільйона осіб.

«Кількість інформації, що виливається на людину, не дозволяє тверезо оцінювати ситуацію. Особливо, якщо вона особисто і її родина не пов'язані безпосередньо з подіями на Сході України. Тому ми звернулися за допомогою до дітей. Ми чесно запитали думки дітей, що б вони відчували, опинившись у ситуаціях, з якими стикаються мешканці Сходу і отримали дуже пронизливі, чесні відповіді, – розповіла координатор Гуманітарного Штабу Римма Філь. – Ми запрошуємо до співпраці всіх, кому небайдужа доля потрапили людей, які потрапили у біду».

Читайте такожШтаб Ахметова відправив на Донбас 100 автоколон з наборами виживання

Відео-ролики знаходяться у вільному доступі в інтернеті, кожен з вас може допомогти у їх розповсюдженні.

Партнером створення роликів виступила команда агентства Artmanagement, яке спеціалізується на соціальних та культурних проектах.

Партнерами #ДопомогтиВижити є ініціативна група «Відповідальні громадяни», організація «Право на здоров'я», благодійна організація «Український форум благодійників», представництво благодійної організації «Надія і житло для дітей» в Україні.

Читайте також4,5 мільйона наборів виживання жителям Донбасу видав Штаб Ахметова

Також створено сайт helptosurvive.org.ua, де розміщені інформаційні матеріали щодо гуманітарної ситуації на Сході України, статистика, перелік організацій, які допомагають людям у біді.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся