Фото: УНИАН

Як повідомила УНІАН заступник начальника управління охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Ганна Луньова, постраждалі постували до районної лікарні до 10 листопада включно.

Серед госпіталізованих – семеро дітей. У постраждалих спостерігаються такі симптоми: розлад шлунку, висока температура, зневоднення й слабкість.

Відео дня

Зокрема, разом із матір'ю було доставлено до лікарні немовля віком 2,5 місяця, також проходять лікування діти віком 3, 5 і 11 років.

«Еклери, які стали причиною харчового отруєння, виготовлялися в районному центрі Кодима, продавали їх у Балті. Наразі в Кодимі проводять слідчі дії співробітники поліції та прокуратури. Людина, відповідальна за виготовлення неякісної продукції, понесе передбачене законом покарання», - зазначила Луньова.

Вона додала, що стан постраждалих медики оцінюють як середнього ступеня тяжкості. Наразі проводяться дослідження для виявлення збудника інфекції, а також заходи, спрямовані на локалізацію спалаху. Приміром, у районі проводяться подворові обходи з метою виявлення можливих хворих.

Луньова акцентувала, що ситуація на контролі профільного управління ОДА та обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня до Балтської районної лікарні Одеської області почали поступати місцеві жителі, в яких спостерігалися симптоми харчового отруєння. Всі постраждалі їли тістечка, які купували в буфеті швейної фабрики і в місцевих магазинах.