topnews.ru
 

Міністерство охорони здоров'я за поданням Служби безпеки України відмовилося від придбання продуктів спеціального дієтичного харчування російського виробництва.

Як повідомляє прес-центр СБУ, за результатами ініційованої спецслужбою експертизи, проведеної професійною установою з контролю якості лікарських засобів, препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію, «Тетрафен»/«Нутриген» і «Афенилак» російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки. В них встановлено підвищений рівень свинцю і кадмію більш як у 10 разів від граничного. Це призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров'я хворих дітей.

Читайте такожМОЗ буде працювати безпосередньо з виробниками препаратів для пацієнтів з рідкісними захворюваннями - КвіташвіліМіністерством економічного розвитку і торгівлі проти російського постачальника і українського імпортера небезпечних препаратів застосовані спеціальні санкції у вигляді тимчасового призупинення зовнішньоекономічної діяльності.

Відео дня

Органи Державної санітарно-епідеміологічної служби України вирішують питання заборони до обігу в Україні небезпечних для здоров'я дітей, хворих на фенілкетонурію, препаратів дієтичного (лікувального) харчування російського виробництва.