Фото: УНИАН

Про це УНІАН повідомили в прес-службі ДСНС.

«29-30 грудня у південній частині окремі пориви вітру 15-20 м/с. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження», -йдеться у повідомленні.

Відео дня

«Водіям варто пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці», - наголосили в ДСНС.

Щоб зменшити ризик травмувань при ожеледиці в Службі радять: людям похилого віку та вагітним жінкам краще в такі дні не виходити на вулицю, або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом; жінкам не варто взувати чоботи на високих підборах, а руки повинні бути вільними; не тримати руки в кишенях і уникати прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти та вилетіти на дорогу.

В ДСНС нагадують, що в разі небезпеки слід телефонувати до Служби порятунку “101”.