На лікуванні у закладах Міноборони перебуває 96 поранених учасників АТО  Київ. 2 лютого. УНІАН. На лікуванні та контролі у закладах охорони здоров’я Міноборони нині перебуває 96 військовослужбовців Збройних Сил України, поранених в ході Антитерористичної операції / УНИАН

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Наразі на лікуванні та контролі у закладах охорони здоров’я Міноборони перебуває 96 військовослужбовців ЗСУ, поранених в ході АТО", - зазначила вона.

Читайте такожНа Донеччині автомобіль харківських волонтерів-медиків потрапив під мінометний обстріл

За словами Гаврилюк, 18 поранених українських військовослужбовців проходять лікування за кордоном, із них 13 - у Німеччині, 4 - у США і один - у Польщі.

Також 79 військовослужбовців ЗСУ проходять реабілітацію у санаторно-курортних закладах.

Всього на цей час, наголосила Гаврилюк, реабілітаційне лікування пройшли близько 1950 учасників АТО.

Крім того, вона розповіла, що за минулий тиждень фахівці військово-медичної та санітарно-епідеміологічної служб Міноборони перевірили 7 військових частин в місцях постійної дислокації.

Під час перевірок військові медики обстежили 11 об’єктів харчування, де провели 606 санітарно-бактеріологічних та санітарно-гігієнічних досліджень, 193 дослідження проб харчових продуктів та готової їжі, а також 915 лабораторних досліджень якості питної води. За результатами роботи санітарно-гігієнічну та епідемічну ситуацію у військових частинах оцінена як задовільну.