фото: УНИАН

На цьому акцентував увагу віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко під час подання виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського, повідомили УНІАН у прес-службі Кабміну.

Читайте такожВиконуючий обов'язки голови МОЗ Шафранський є співвласником фармкомпанії

Відео дня

За його словами, результатом реформування системи охорони здоров’я має стати підвищення доступності і якості медичних послуг для українців. Реформа медичної сфери на сьогодні включає багато завдань – від забезпечення безперебійного постачання ліків для хворих, зокрема на онкологічні захворювання, до змін у кожному місцевому фельдшерсько-акушерському пункті.

«Сьогодні надважливо забезпечити посилення програм з охорони здоров’я на місцевих рівнях. В обласних бюджетах та бюджеті кожної територіальної громади фінансування медичних та соціальних програм повинні зайняти чільне місце», - зауважив Розенко.

Віце-прем’єр-міністр також нагодав, що одним із основних завдань, які стоять перед урядом і МОЗ є проведення прозорих тендерних закупівель.

«Всі закупівлі МОЗу будуть відбуватися через міжнародні організації. Цей процес вже розпочато і повернення до непрозорих схем закупівель не буде», - запевнив він.

Розенко також висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає кандидатуру міністра охорони здоров’я вже на найближчому пленарному тижні.