Количество переселенцев из Крыма и зоны АТО превысило 624,5 тыс. человек  / Фото: УНИАН

Як наголошується в повідомленні, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, на обліку перебувають 1 438 663 сім'ї з Донбасу та Криму, тоді як станом на 4 травня кількість таких сімей становила 1 441 324.

Читайте такожВ Україні понад 1,7 млн вимушених переселенців

Понад 821 тис. сімей переселенців звернулися за державною грошовою допомогою, понад 767 тис. сімей отримали її. Загальна сума перерахованих переселенцям коштів з початку 2016 року становила 1,16 млн грн.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Міністерства соціальної політики, в Україні станом на 4 травня на обліку перебував 1 млн 783 тис. 361 внутрішній переселенець з Донбасу та Криму. Незважаючи на численні заяви екс-міністра соціальної політики Павла Розенка про масштабні порушення у сфері виплат переселенцям, їх кількість практично не зменшується. Зокрема, за словами Розенка, 30-40% переселенців отримують соціальні виплати незаконно, оскільки отримують гроші в Україні, а проживають на території так званих ЛНР і ДНР. Водночас після перевірок СБУ не відбулося корекції кількості зареєстрованих переселенців. Так, за даними Мінсоцполітики, в Україні станом на 29 лютого поточного року на обліку перебувало 1 млн 745 тис. 999 внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму. При цьому на 14 березня їх кількість скоротилася до 1 млн 744 тис. 788 осіб, а на 4 квітня зросла до 1 млн 760 тис. 972 осіб.

Читайте такожВимушені переселенці - група ризику щодо поширення туберкульозу в Україні

Павло Розенко на посаді віце-прем'єр-міністра заявляв, що на сьогодні людина може отримувати соціальну допомогу від України, в тому числі пенсію, тільки якщо вона постійно проживає на території, підконтрольній українській владі. Відновлення соціальних виплат на окупованій території України можливе тільки після повного виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності країни.