Фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила головний позаштатний інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська під час прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з гепатитом. 

Читайте такожУкраїна планує приєднатися до Глобальної стратегії щодо вірусних гепатитів

"На лікування, в країні вже сьогодні до закладів охорони здоров'я надходять препарати, які дозволяють скоротити тривалість курсу лікування з одного року до трьох місяців. А в рамках державних закупівель 2016 року мають надійти ще безінтерферонові ліки на курси лікування, які в окремих випадках мають стовідсоткову ефективність", - сказала Голубовська.

Відео дня

У цілому, за її словами, в Україні зросла прихильність до лікування вірусних гепатитів, хоча рівень захворюваності все ж залишається досить високим.

Читайте такожГепатит назвали однією з головних причин смертей у світі

Станом на початок 2016 року в Україні на обліку перебував 67 тис. 141 хворий на вірусний гепатит, який потребує лікування, з них 20 тис. 258 - з гепатитом В і 46 тис. 883 — з гепатитом С.

Учасники прес-конференції наголосили, що подолання епідемії гепатитів В і С має полягати не лише в лікуванні хворих, а й у ранній діагностиці, обліку хворих та оцінці ефективності використання бюджетних коштів, профілактиці, в інформуванні населення про шляхи передачі та загрози, які становлять вірусні гепатити.