Фото: УНІАН

За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за час військового конфлікту на Донбасі було поранено 186 дітей, більшість з них потребують тривалому лікуванні і відновленні.

Як повідомили УНІАН у Гуманітарному штабі Ріната Ахметова, для таких дітей працюють програми реабілітації. У ній взяли участь 45 дітей.

У «Слов'янському курорті» зараз проходять реабілітацію двоє дітей – 12-річний Кирило з Маріуполя і 10-річний Данило з Красногорівки.

Відео дня

Читайте такожУ Мар'їнці в результаті попадання снаряда в приміщення поранені двоє дітей

Кирило був поранений у січні 2015 року. Дитина була госпіталізована і прооперована. В той день в Маріуполі загинула 31 людина, 117 – отримали поранення.

Через місяць, 18 лютого 2015 року, в Красногорівці був поранений Данило. Коли в місті почався обстріл, він був удома один – мама пішла на роботу. Хлопчик вийшов на балкон, і вибуховою хвилею його викинуло з п'ятого поверху. Першу медичну допомогу Данилові надали в Кураховому, а звідти перевели в Дніпропетровськ. Тут йому провели операцію з видалення уламків черепа, а пізніше була проведена пластика дефекту черепа. Ще півроку тому дитина не міг ходити. Тепер він пересувається самостійно, але права сторона залишається мало рухливою. В санаторії хлопчик проходить індивідуально розроблену програму реабілітації, спрямовану на загальне оздоровлення і розробку кінцівок.

Читайте такожДіти з "сірої зони" Донбасу оздоровляться на Азовському морі

«Поранені діти – дуже складна, важка тема. І ми близько до серця сприймає все долі поранених маленьких земляків. Ми спілкувалися з Данилом і Кирилом, які зараз проходять реабілітацію. Їх лікуючі лікарі впевнені, що дітки будуть максимально здорові, максимально повернуться до повноцінного життя», ‒ розповідає Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.