062.ua


Як повідомили УНІАН у МОЗ, у МОЗ відбулося засідання мультидисциплінарної робочої групи з питань удосконалення організації лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні.

Читайте такожУкраїна опинилася серед лідерів в Європі за кількістю випадків нових інфікувань ВІЛ

Відео дня

На засіданні робочої групи було обговорено напрацювання проектів клінічної настанови та клінічного протоколу лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні, які зараз розробляються паралельно з урахуванням сучасних тенденцій і рекомендацій ВООЗ. Завдання документів – оптимізувати АРВ-лікування з урахуванням потреб пацієнтів, лікування опортуністичних інфекцій та супутніх захворювань у людей, які живуть з ВІЛ, питань постконтактної та преконтактної профілактики ВІЛ-інфекції.

Читайте такожСеред мобілізованих багато хворих на СНІД, туберкульоз і гепатит С

У відомстві підкреслили, що в умовах існуючої гуманітарної кризи та бойових дій на Сході України зросли ризики щодо поширення ВІЛ-інфекції, у тому числі у поєднанні з гепатитами та інфекціями, що передаються статевим шляхом. І ці виклики ми маємо врахувати у нашій роботі. Важливим додатковим джерелом покриття існуючої потреби в антиретровірусних препаратах стали міжнародні донорські організації, зокрема, Глобальний фонд, від якого Україна отримує значну допомогу на закупівлю АРВ-препаратів, медичних виробів для забезпечення безперервності лікування пацієнтів з ВІЛ.