В Японии успешно испытали таблетку, способную вылечить грипп за день / Фото: newsru.co.il

Українські фахівці домовились про план спільних заходів по біобезпеці у рамках ініціативи «Глобальний порядок денний з питань безпеки здоров'я» у рамках глобального партнерства проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення.

Читайте такожСША відновлює технічну допомогу Україні у галузі біологічного захисту

Як повідомили УНІАН у МОЗ, українське питання стало фокусом події і отримало велику увагу. Під час зустрічі експерти МОЗ презентували пріоритети України у галузі біологічної безпеки та захисту. Вони представили стан реалізації проектних пропозицій України, розроблених на попередніх засіданнях робочої групи глобального партнерства протягом 2014-2016 років.

Відео дня

Українська делегація заручилася підтримкою американської сторони у втіленні проектів за участі Агентства зі скорочення військової загрози міністерства оборони США та Центрів з контролю і профілактики захворювань США.

Ключовими темами обговорення та майбутніх двосторонніх проектів стали гармонізація національного законодавства України з міжнародними нормами, приведення системи лабораторій біологічної безпеки та захисту у відповідність зі світовими стандартами.