healthport.ru

20 жовтня, у Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози, в усіх містах України відбудеться акція Pink Party.

Про це заступник голови правління асоціації «Українські центри нових технологій здоров’я» Катерина Блінова повідомила сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Читайте такожВчені спростували зв'язок між роботою вночі та розвитком раку молочної залози у жінок

Відео дня

Вона наголосила, що рак молочної залози – одне з наймасовіших захворювань століття, тому потрібно привертати якнайбільше уваги до цієї проблеми.

«Протягом останніх років наша асоціація ініціює всілякі оздоровчі проекти, і ми намагаємось охопити всю Україну. 20 жовтня на міських майданчиках відбудеться яскрава та неординарна подія під назвою Pink Party. Вона відома в усьому світі. Ми хочемо довести, що піклуватись про своє здоров’я – важливо і просто. Метою проекту є запобігти хворобі й підтримати жінок. Протягом кількох годин будуть проходити інтерактивні майстер-класи з лікарями-онкологами, консультації з дієтологами, а також виступи спортсменів та зірок естради. У Києві цього ж дня пройде пробіг, а також запальна та весела вечірка у стилі «живи, танцюючи», - повідомила вона.

Блінова також зазначила, що протягом жовтня будуть зібрані кошти, які будуть спрямовані на потреби міських клінічних онкологічних лікарень та окремо кожної жінки.

Читайте такожПоказники захворюваності на рак в Україні зростають - дослідження

Разом з тим провідний експерт та практик напрямку «Акушерство та гінекологія» мережі лабораторних центрів «Сінево», член Асоціації акушерів та гінекологів України Ольга Щербакова наголосила, що у разі наявності загрози спадкового фактору, жінка повинна пройти генетичний скринінг. А загалом всі жінки, аби запобігти захворюванню на рак молочної залози, мають здавати аналіз крові на онкомаркер молочної залози, який показує злоякісні утворення за 3-14 місяців до початку процесу вникнення пухлини.

«Основне також – самообстеження. Якщо жінка буде обстежувати сама себе хоча б один раз на місяць, вона може упередити новоутворення на початкових стадіях», - додала вона.