гуманитарная помощь Ахметва / Фото: Пресс-служба Гуманитарного штаба Рината Ахметова

За цей час (станом на 19 жовтня 2016 р.) Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 732 тисячі 943 дитячих продуктових набори. Допомога призначена сім'ям з дітьми віком від народження до 35 місяців.

Читайте такожШтаб Ахметова відправив 258-у автоколону з продуктами для жителів Донбасу

«Два роки тому рішенням Ріната Ахметова була створена окрема програма допомоги продуктовими наборами сім'ям з маленькими дітьми. Максимально допомагати найбіднішим та найнезахищенішим, в першу чергу дітям, ‒ така філософія Засновника Гуманітарного штабу. Діти найбільше страждають від війни. За цією цифрою - 700 тисяч виданих дитячих наборів – величезна кількість малюків, які потребують допомоги», ‒ розповідає Наталя Баришпільська, керівник напрямку «Гуманітарна допомога» Штабу Ахметова.

Відео дня

Щомісяця дитячі продуктові набори від Штабу отримують близько 30 тисяч сімей з малюками по обидві сторони лінії зіткнення. 85% з них – жителі непідконтрольних територій.

З початку 2016 року «мобільні» бригади волонтерів видають дитячі продуктові набори не тільки жителям зони АТО, а і переселенцям на мирній території Донецької області, і в «сірій» зоні.

Читайте такожЗа час АТО на Донбасі загинуло 68 дітей, ще 152 отримали поранення

«У віддалених селищах і селах допомога дуже потрібна, особливо на лінії вогню. Чим менше населений пункт і сильніше він постраждав від війни, тим більше потреба сімей. Страшно бачити, як діти голодують», ‒ підкреслює Баришпільська.

Гуманітарний штаб постійно працює над вдосконаленням надання допомоги. За час дії програми «Допоможемо дітям» неодноразово оновлювалися склади дитячих продуктових наборів. Рік тому Штаб підтримав ініціативу ЮНІСЕФ і ВООЗ з популяризації грудного вигодовування. Штаб Ріната Ахметова надає не тільки гуманітарну допомогу продуктами, але й інформаційну підтримку годуючим матерям.