Фото: УНІАН

За звітний період на грип та ГРВІ захворіло 156459 осіб, із них 65,7 % - діти віком до 17 років. Темп приросту хворих серед дорослих та дітей до 17 років зменшився на 5,4 % та 3,3 % відповідно.

Читайте такожШість простих правил допоможуть вберегтися від осінньої застуди

У порівнянні з минулим тижнем зросла питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою. Серед госпіталізованих зросла кількість дітей віком до 4 років. Летальних випадків не зареєстровано.

Відео дня

Вірусологи лабораторних центрів МОЗ України за 44 тиждень 2016 року провели 267 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, із них у 41,6 % випадків отримані позитивні результати. У більшості домінують віруси парагрипу.

У світі станом на середину жовтня активність грипу в країнах помірного клімату Південної півкулі продовжувала знижуватися або залишалася на низькому рівні, а в зоні помірного клімату Північної півкулі перебувала на міжсезонному рівні.

Читайте такожВакцини проти грипу з оновленим штамом отримали від експертного центра дозвіл на застосування

Про низьку інтенсивність повідомили 43 країни із 44, що звітували. Про географічне поширення подали дані 14 країн: 2 країни повідомили про місцеву та 12 – про спорадичну активність; субрегіональних особливостей розповсюдження грипу не відзначено.

За 43 тиждень в 17 країнах виявлено 93 позитивних на грип зразки з дозорних і/або не дозорних джерел. При цьому лише нечисленні зразки (2 %) з джерел дозорного епіднагляду за ГПЗ та/або ГРІ дали позитивні результати при тестуванні на віруси грипу.