Фото: УНІАН

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії вчора.

Читайте такожЗ'являться Україні госпітальні округи: МОЗ знову переніс дату впровадженняНа даний момент Шолойко є заступником директора з реєстрації фармаконагляду державного підприємства "Державний експертний центр".

Читайте такожГройсман представив нового керівника Держлікслужби Наталю Гудзь

Відео дня

Також конкурсна комісія повинна була обрати резервного кандидата, який протягом року мав би право бути призначеним держсекретарем, якщо Шолойко відмовиться від посади або станеться форс-мажор, але інші кандидати не набрали мінімально необхідну кількість балів.

Сама Шолойко набрала всього 11,74 балів із 20 можливих, у зв'язку з чим комісія має намір рекомендувати Кабінету Міністрів призначити її держсекретарем з випробувальним терміном.

Раніше Кабінет Міністрів оголосив конкурси на держсекретарів 18 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря і 4 замгоссекретарей. До призначення держсекретарів, їх повноваження виконують заступники міністрів - керівники апаратів, але не довше ніж до 1 січня 2017 року. У грудні 2015 року Верховна Рада ввела інститут держсекретарів.