УНІАН

Про це повідомляє Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр по контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я України».

Читайте такожУ цьому епідемсезоні на грип та ГРВІ можуть перехворіти 8 млн мешканців України - епідеміологи

За даними центру, на минулому тижні в Україні на грип та ГРВІ захворіли 250 тис. 227 осіб, з них 52,6% - діти у віці до 17 років. Показник захворюваності населення України на грип та ГРВІ на 32,2% менше, ніж було зафіксовано на попередньому тижні. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Волинській, найнижчий – у Луганській області.

Відео дня

«Спостерігається закономірна тенденція до зменшення захворюваності на першому тижні року. Це пов'язано з новорічними святами та канікулами в навчально-виховних закладах, проте може не відображати реальну картину, оскільки майже всі залишаються вдома і можуть не звертатися за медичною допомогою», - наголошується в повідомленні.

За період 2-8 січня госпіталізовано 12 241 тис. осіб (4,9% захворілих), з них 65,9% - діти у віці до 17 років.

Читайте такожЕпідеміологи прогнозують пік епідемії грипу в Україні в лютому

За цей час зареєстровано 6 летальних випадків від грипу: по одному – у Черкаській і Донецькій областях, по два випадки - у Запорізькій і Львівській областях.

Як повідомляв УНІАН, у Києві на цьому тижні продовжує знижуватися загальний рівень захворюваності на грип та ГРВІ.