Фото: УНІАН

Лікарні України повністю забезпечені вакцинами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив начальник управління громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Сергій Платов.

Читайте такожУкраїна має найнижчі показники охоплення вакцинацією серед країн Європи - ВООЗ

Відео дня

За його словами, на сьогодні в Україні є практично усі вакцини, які включені у Календар профілактичних щеплень.

"Зокрема, потреба у вакцині БЦЖ забезпечено на понад півроку, вакцина проти кору та краснухи наявна у кількості у понад мільйона доз (її вистачить на 9-10 місяців), у достатній кількості вакцина КДП, вакцини проти дифтерії у дорослого населення", - наголосив Платов.

Він підкреслив, що усі вакцини мають вводитися безоплатно. "Усі вакцини, які закуповувалися через міжнародні організації, пройшли прекваліфікацію ВООЗ, є якісними та безпечними. Усі спекуляції на цю тему неприпустимі. Жодних важких наслідків вакцини не дають. Ми розглядаємо можливість внести у календар щеплень певні зміни, які зроблять його сучасним та ефективним. Є потреба введення нових вакцинацій, цей час назрів. Україна тут теж відстає. У багатьох кількість антигенів значно більше - у нас 10 генів, у інших до 16. У цьому напрямку МОЗ буде працювати, щоб адаптувати наш календар до прогресивних календарів щеплень європейських країн," - сказав Платов.