Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова спростовує інформацію про смерть дітей від вакцини виробництва ПАТ “ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК”.

Як передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції вона заявила: “Неправда полягає в тому, що, і у нас є інформація, що діти помирали саме від вакцини. Важко вплинути на лікаря, на патологоанатома, бо кожен випадок смертності дитини, пов’язано це з вакцинальним періодом - не пов’язано, розбирається”, - сказала Р.Богатирьова.

Міністр наголосила, що за результатами проведення патологоанатомічної експертизи зберігаються зразки матеріалів, які можна перевірити.

Відео дня

“Я абсолютно переконана, що ту інформацію, які надали працівники не Міністерства охорони здоров’я, а відповідних установ, кожен раз, якщо виникають питання фахово оцінити, від чого померла дитина, тим більше, якщо у поствакцинальний період, то жоден не може когось послухати і написати те, що не відповідає дійсності”, - наголосила Р.Богатирьова.

За її словами, вся інформація щодо хвороби та смерті знаходиться в історії хвороби, яка зберігається і є юридичним документом.