Посольство США обіцяє забезпечувати доступ українських посадовців до інформації про усиновлених дітей.

Про це йдеться у заяві Посольства США щодо трагічної смерті всиновленого українського хлопця у США, оприлюдненій на сайті посольства.

«Посольство США з глибоким сумом дізналося про трагічну смерть уродженця України американського громадянина Ендрю Батлера у штаті Західна Вірджинія.

Відео дня

Державний департамент США веде перемовини з українськими посадовими особами, аби сприяти їм у спілкуванні з відповідними представниками місцевої влади у США, де сталася трагедія», - сказано у заяві.

«Ми й надалі докладатимемо зусиль, аби забезпечити доступ українським посадовцям до потрібної їм інформації. І хоча за благополуччя дітей відповідають органи опіки тих місць і штатів, де мешкають всиновлені діти, Державний департамент США дуже серйозно ставиться до добробуту всіх дітей, незалежно від громадянства чи країни їх походження», - наголосили у посольстві.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого стало відомо, що у 2011 році у США усиновитель застрелив 13-річного хлопчика з України. Сигнал про загибель ще однієї прийомної дитини надійшов до Посольства Росії у Вашингтоні. Перевірка показала, що він був усиновлений не в Росії, а в Україні, в Донецьку.

Як повідомили російські дипломати, вони проінформували про те, що сталося українських колег і Держдепартамент США.

Загибла дитина не перебувала на російському консульському обліку, і відповідно справжні його ім`я і прізвище росіянам невідомі. В Америці його звали Ендрю Артур Батлер, на момент загибелі в червні 2011 року йому було 13 років.