Грип, застуда. Фото УНІАН

Показники захворюваності на грип та ГРВІ у період 20-26 січня 2014 року не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні України і знаходяться в межах від – 14,9% у Хмельницькій до – 81,1% в Івано-Франківській областях.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я з посиланням на Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій державного закладу "Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ".

Згідно з повідомленням, за звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіло 172,6 тис. осіб, серед них понад 112 тис. (65,3 %) становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 38,0 на 10 тисяч.

Відео дня

Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Києві та Київській області до 64 на 10 тис. населення, а найменший у Харківській області – 14,6.

За звітний тиждень було госпіталізовано близько 7 тис. осіб, серед них – 5 тис. 239 (76,4%) становили діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем, темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих та дітей збільшився на 6,5% та 16,1% відповідно.

За четвертий тиждень 2014 р. на території України летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано, як і за попередній тиждень. У цілому епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

З початку епідемічного сезону загальна кількість вакцинованих проти грипу становила близько 241 тис. осіб. За звітний тиждень щеплено проти грипу понад 5 тис. осіб, що удвічі більше, ніж за минулий тиждень. Серед щеплених осіб проти грипу кількість дітей до 17 років становить 17%.