Цистит – це запалення сечового міхура, до якого можуть призвести бактерії, що живуть, за нормальних умов, у прямій кишці. Поки ці бактерії знаходяться в прямій кишці, вони не представляють ніякої загрози, але при попаданні їх в сечовий міхур, вони викликають інфекцію.

Першими симптомами циститу стають неприємні поколювання внизу живота і постійний тиск на сечовий міхур. Хворий починає часто ходити в туалет, але при цьому до кінця спорожнити сечовий міхур ніяк не виходить.

Відео дня

Слід зазначити, що при появі подібних симптомів просто необхідно негайно звернутися до лікаря.

Особливо небезпечними є наступні симптоми: підвищення температури тіла, зміну кольору сечі (вона стає каламутною, насичено-жовтою, іноді з домішками крові), поява різкого неприємного запаху мочи.

Перераховані вище симптоми можуть означати наявність пієлонефриту (запалення нирок і ниркових лоханок).

Це захворювання вимагає лікування антибіотиками, іноді хворому потрібна госпіталізація.

Як вже було сказано раніше, при перших же симптомах циститу необхідно звернутися до лікаря. Річ у тому, що вам потрібно буде зробити обстеження на наявність інфекції (найчастіше цистит викликає уреаплазма), а також потрібно здати посів сечі на мікрофлору.

Слід також відзначити, що посів сечі потрібно робити до початку прийому ліків, оскільки тільки в цьому випадку лікар зможе одержати повну картину захворювання.