У Міністерстві охорони здоров’я України для вищого керівництва і для керівництва середньої ланки буде проведена люстрація, процедуру якої зараз розробляє Кабінет Міністрів.

Про це, як повідомляє прес-служба МОЗ, сказав новопризначений міністр охорони здоров'я України Олег Мусій під час представлення апарату відомства.

Відео дня

«Перед Міністерством охорони здоров'я України стоїть багато поточних завдань, які потрібно терміново вирішувати, оскільки ситуація в країні з економікою, та й з охороною здоров'я, залишає бажати кращого», – сказав Мусій.

За його словами, потрібно здійснити ряд організаційних заходів, щоб Міністерство ефективно працювало. Головною метою діяльності МОЗ України міністр назвав збереження і забезпечення здоров'я української нації.

Також керівник МОЗ у своєму виступі наголосив, що реформу охорони здоров'я, попри заяви політиків, ніхто зупиняти не буде. «Реформа триватиме після того, як буде проведено аналіз щодо методів її впровадження», – зазначив урядовець. На думку Мусія, МОЗ України необхідно зайнятись з’ясовуванням того, чим незадоволене населення. «Міністерство буде працювати за запитом людей і реагувати на запит людей, а не на запит чиновництва чи Кабінету Міністрів», – наголосив міністр.

«Щодо вищого керівництва, тобто заступників міністра, то їхні кандидатури розглядатимуться на засіданні коаліційної більшості в парламенті, оскільки саме коаліція висувала кандидатуру на міністра охорони здоров'я, то й вона пропонуватиме кандидатури заступників», – пояснив Мусій.

«Міністр, як було оголошено, є політичною фігурою і більшою мірою буде займатися політичною складовою діяльності відомства. Виконанням же основної поточної роботи займатимуться заступники, керівник апарату», – заявив міністр. За його визначенням, нова політика МОЗ України – це прозорість у діяльності відомства, чесність і професійне виконання своїх обов’язків.

Урядовець також зазначив, що двері в Міністерство, як і двері до кабінету міністра, будуть завжди відчинені.