Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС України, про це йшлося на зустрічі президента Товариства Червоного Хреста в Україні Івана Усіченка, голови представництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Жака Барберіса із заступником міністра внутрішніх справ України Сергієм Яровим, радника МВС Василем Дурдинцем та керівниками кількох структурних підрозділів МВС.

Сторони домовилися про напрацювання проекту міжнародного договору, а також про деякі практичні кроки, зокрема – про навчання українських правоохоронців та забезпечення стаціонарних постів ДАІ усім необхідним обладнанням для надання долікарської допомоги потерпілим.

Відео дня

Яровий подякував представникам міжнародної організації за ту допомогу, що була надана українським правоохоронцям у зв’язку з необхідністю їх лікування після нещодавніх подій.

За словами Усіченка, організація готова практично допомогти як українським правоохоронцям, так і пересічним громадянам. З цією метою представники Червоного Хреста в Україні готові організувати цикл семінарів з долікарської допомоги для працівників органів внутрішніх справ. У першу чергу це стосуватиметься тих підрозділів міліції, які безпосередньо контактують із громадянами, – патрульної служби та Державтоінспекції.