Одеська, Харківська області та місто Київ сьогодні отримали від Міністерства охорони здоров’я України нові автомобілі екстреної медичної допомоги.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі МОЗ, зазначивши, що відсьогодні щодня регіональні центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримуватимуть нові «швидкі», відповідно до поданих ними заявок.

Відео дня

За даними прес-служби МОЗ, до Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передано 20 машин на базі автомобіля «Peugeot Boxer», серед яких 14 карет «швидкої» класу В (в яких можна здійснювати інтенсивну терапію в дорозі) та 6 авто класу А (лінійна терапія, тобто доставка до лікувального закладу хворого, який не потребує інтенсивної медичної допомоги в дорозі). Одеське комунальне підприємство «Автобаза санітарного транспорту» отримало 4 автівки класу В.

Водії Харківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали ключі від 29 нових автівок класу В та 7 - класу А.

Столиця України в особі комунальної установи «Київмедспецтранс» отримала сьогодні 25 швидких класу В та 6 авто класу А.

Як нагадали у прес-службі, у 2013 році МОЗ України закупило 1 412 автомобілі швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн. грн. Це - 143 реанімобілів типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин «швидкої» типу А2. Серед закуплених карет «швидкої» – якісні авто швидкої медичної допомоги на базі автомобілів ГАЗ 32213 та «Peugeot Boxer».