Фото: REUTERS

Синоптики прогнозують поточного тижня підвищення температури повітря на всій території України, при цьому на півдні країни максимальна температура досягне 36 градусів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу у понеділок повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Погодні умови будуть значно спокійніші, ніж минулого тижня. Ми лише чекаємо 14-15 липня у більшості регіонів короткострокові дощі. Вони не будуть настільки інтенсивними, як минулого тижня", - повідомив Кульбіда.

Відео дня

За його словами, значного підвищення температури повітря по всій території країни можна чекати 16-18 липня, коли припиняться опади. Температура повітря на сході країни досягне 23-28 градусів, на півдні підніметься до 32 градусів.

При цьому Кульбіда відзначив, що з 15 липня підніметься максимальна денна температура, досягнувши в усіх регіонах 27-32 градусів, а на півдні країни – 36 градусів.

Разом з тим, 19-21 липня синоптик прогнозує короткострокові дощі, за рахунок чого максимальна температура повітря знизиться на 3-5 градусів.