Якщо ваша шкіра належить до нормального типу або ж схильна до жирності, то вам можна скористатися наступним рецептом ванночки для обличчя: візьміть по дві столові ложки листя лопуха і кропиви, заваріть літром кип`ятку. Потримайте над настоєм обличчя протягом десяти-п`ятнадцяти хвилин, після чого обполосніть прохолодною водою і промокніть чистим рушником.

Достатньо проведення такої процедури один-два рази на тиждень, щоб очистити пори, поліпшити кровообіг покривах, а, отже, надати обличчю свіжості.

Як зовнішній протимікробний засіб можна використовувати настої з кропив`яного листя. Для його приготування вам знадобитися залити стаканом кип`ятку три ложки сухої кропиви і дати настоятися протягом двадцяти хвилин, потім настій слід процідити. Готовим засобом можна користуватися при різних шкірних захворюваннях і для зміцнення волосся, використовуючи настій як обполіскувач. Наносьте засіб на проблемні місця або втирайте його в шкіру. При появі бородавок і мозолів, а також для полегшення стану при екземі використовуйте свіжий сік з листя кульбаби.

Відео дня

Для лікування екземи і лишаю слід приймати ванни з деревієм. Візьміть чотири столові ложки сухої трави, залийте півлітром кип`ятку і тримайте на повільному вогні протягом п`ятнадцяти хвилин. Додайте його у ванну з температурою води в ній 36-37 градусів.