Фото: УНІАН

Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій звинувачує народних депутатів з “Батьківщини” у лобіюванні питання про звільнення його з посади очільника МОЗ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр заявив на брифінгу в МОЗ.

За його словами, постанова про відставку депутатів Анжеліки Лабунської (позафракційна) і Романа Стаднійчука (фракція «Батьківщина») пов'язана з тим, що МОЗ під керівництвом Мусія почав боротьбу “з корупційними схемами і мафією, яка засіла протягом 23 років навколо МОЗ”.

Відео дня

За словами міністра, сьогодні на закритому засіданні Верховної Ради було винесено питання про відсторонення його від посади очільника МОЗ.

Читайте такожВерховна Рада висловила довіру міністру охорони здоров’я Мусію

“В Україні виявилось три проблеми — державний бюджет, Податковий кодекс і відставка міністра охорони здоров'я. Про мою відставку проголосували 192 депутати. Я не очікував, що багато депутатів будуть щиро мене підтримувати, депутати з різних фракцій. Посада міністра була за квотою Майдану і я не маю жодних зобов'язань перед будь-якими політичними силами”, - зазначив Мусій.

“На сьогодні на порядку денному ВР не було жодного кадрового питання. Лише урядові законопроекти та заява прем'єр-міністра про відставку. Натомість народні депутати фракції “Батьківщина”, а саме, група, яку очолює Микола Мартиненко, а також його права рука Анатолій Дирів, який з голосу вніс сьогодні на розгляд ВР: “А що ми будемо робити з міністром охорони здоров'я?”. Була надія, що буде реалізований сценарій по зняттю мене із займаної посади на користь першого заступника міністра охорони здоров'я, якого мені нав'язали і який був призначений за квотою пана Мартиненко - Руслана Салютіна. Це той заступник, який блокує і саботує державні закупівлі, той який саботував питання з Небесною сотнею, за що отримав догану. Салютін мав би очолити усі старі корупційні схеми МОЗ”, - стверджує Мусій.

Крім Салютіна, міністр назвав і другого імовірного претендента від партії “УДАР” на посаду міністра - Василя Лазоришинця.

“УДАР” лобіює свого, “Батьківщина” свого. Мені хочуть нав'язати “нових людей”, а насправді тих самих олігархів, які намагаються повернути свої корупційні схеми. Знаючи мою принципову позицію, не дають мені можливості сформувати у міністерстві свою команду”, - сказав міністр.

Мусій також наголосив, що однією з причин спроби його відставки стала чітка позиція щодо повернення заводу “Індар” у державну власність. Він звинуватив народного депутата Лабунську, яка є ініціатором законопроекту про відставку Мусія, у тому, що вона “має свій інтерес щодо “Індару”.

“МОЗ зробив спробу повернути під контроль держави високотехнологічний завод “Індар”. Ця епопея триває і до сьогодні. Лабунська сьогодні основний лобіст і прибічник старих схем, які побудувала голова правління “Індару” Вишневська”, - сказав Мусій.