переселенцы / Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у фонді Ахметова, протягом двох днів – 4-5 серпня – був евакуйований весь Торезський психоневрологічний інтернат.

Волонтери фонду перевезли людей, їх медикаменти, речі, продукти у найближче безпечне місце. 7 серпня з Горлівського будинку-інтернату для громадян похилого віку і інвалідів силами фонду евакуйовано 172 мешканці.

Читайте такожПри фонді Ахметова створено гуманітарний штаб допомоги жителям Донбасу

Відео дня

За словами керівника напряму «Евакуація» гуманітарного штабу при фонді Ахметова Дарини Касьянової, часто евакуювати людей доводилося під обстрілом.

«Також було дуже складно пояснити літнім людям, навіщо і куди вони їдуть, чому потрібно дуже швидко зайняти своє місце в автобусі і нікуди не виходити. Часто це абсолютно самотні люди, про яких нікому подбати, окрім держави і небайдужих людей. Дуже допомогли волонтери, водії – терпляче запрошували до автобусу, супроводжували, годували, давали воду. Зараз ці літні люди, нарешті, знаходяться в безпеці», - зазначила Касьянова.

Читайте такожОдещина: у бази відпочинку біля моря продовжують прибувати переселенці з Донбасу

Нагадаємо, що при фонді Ахметова працює гуманітарний штаб, який об'єднує зусилля, зокрема, підприємств групи СКМ і ФК «Шахтар». Штаб працює в чотирьох основних напрямах: евакуація із зони військових дій дітей-сиріт, багатодітних матерів, інвалідів і тяжких хворих, літніх людей; надання гуманітарної допомоги тим, хто залишився на місцях і хто залишив зону АТО; адресна допомога «тут і зараз» дітям, які втратили батьків у ході бойових дій. Загалом фонд Ахметова евакуював, станом на 10 серпня, 14 тисяч 31 людину.