УНИАН

Як повідомили в координаційному інформаційному центрі Гуманітарного штабу «Допоможемо», в безпечні місця на території України було вивезено 26 393 людини. Зокрема, за місяць роботи Штаб евакуював 15 тисяч осіб.

Читайте такожМаршрути евакуації із зони бойових дій на сьогодні

Гуманітарний штаб допоміг з тимчасовим розміщенням 6 231 людині - зараз вони знаходяться в безпечних регіонах Донецької області, а також у Запорізькій, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Одеській областях. У міста Донбасу доставлено 202 903 набору гуманітарної допомоги в рамках першого ешелону Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова.

Відео дня

За словами директора департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олени Петряєвої, це найбільший гуманітарний вантаж для Донбасу - в два рази більше, ніж сумарний обсяг гуманітарної допомоги, наданої Україною, Росією, міжнародними організаціями та волонтерами. "Рінат Ахметов відправляє в Донецьку і Луганську області 10 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Важливо, що крім продуктів і предметів гігієни, це також дитяче харчування та ліки для дитячих відділень лікувальних закладів Донецька", - сказала Петряєва.

Читайте такожДругий ешелон гуманітарного рейсу Ріната Ахметова виїхав з Дніпропетровська в Маріуполь

При Гуманітарному штабі цілодобово працює безкоштовна гаряча лінія 0 800 50 9001 та адресу електронної почтыhelpdonbass@fdu.org.ua. Щодня оператори кол-центру обробляють до 1000 дзвінків. Більшість з них стосується питань гуманітарної допомоги і евакуації.

***

6 серпня при фонді Ріната Ахметова почав працювати Гуманітарний штаб «Допоможемо», створений з метою надання максимальної допомоги всім мешканцям Донецької та Луганської областей, які постраждали в результаті військових дій. Штаб об'єднує ресурси всіх бізнесів Групи СКМ, ФК «Шахтар» і благодійного Фонду Ріната Ахметова, який з травня 2014 року займається евакуацією та тимчасовим розміщенням людей із зони АТО. Основні напрямки роботи штабу - евакуація та тимчасове розміщення змушених переселенців; надання гуманітарної та адресної допомоги.