Фото: usiter.com

Коли потрібно скинути вагу і надовго зберегти результат, зазвичай радять повільно і поступово йти до мети. Але, згідно з новим дослідженням, швидке зниження ваги може бути ефективнішим, пише meddaily.ru з посиланням на The Daily Mail. Більш того, такий підхід знижує ризик повторного набору ваги. І не варто боятися, що при жорсткій дієті ви позбавляєте організм важливих речовин.

Прихильники швидкого зниження ваги провели дослідження за участю здорових людей, яким запропонували або 12-тижневий курс зниження ваги або 36-тижневе поступове схуднення. Згідно з першою схемою, люди харчувалися тільки замінниками їжі (400-800 калорій в день). А ось при поступовому схудненні потрібно зменшити калорійність раціону на 500 калорій (з 2500 до 2000 для жінок). Добровольці, які скинули понад 12,5% від ваги тіла, далі були переведені на трирічний режим харчування, покликаний підтримати вагу.

У результаті 4 з 5 чоловік, які сиділи на жорсткій дієті, змогли добитися бажаного результату. Тим же могли похвалитися лише 50% людей з другої групи. Перша група рідше потім набирала вагу, хоча в цілому обидві групи набрали приблизно 71% від скинутих кілограмів. На думку експертів, жорсткі дієти через швидке схуднення можуть підтримувати мотивацію людей, охочих отримати нормальну вагу. Щоб убезпечити себе від авітамінозу, сидячи на дієті, краще приймати Бади.

Відео дня