Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник Головного управління ветеринарної медицини в Закарпатській області Юрій Садварі.

За його словами, таке рішення було прийнято сьогодні під час засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії в Ужгороді.

Читайте такожЖитомирщина: скажений вовк покусав місцеву жительку, у селі - карантин

Відео дня

Приводом для скликання засідання став випадок виявлення сказу в тварини, яка вкусила хлопчика, 2001 року народження. Садварі повідомив, що собака вкусив дитину наприкінці січня поточного року. Того ж дня було введено обмеження по сказу в мікрорайоні Ужгорода, де було зафіксовано випадок.

«За собакою, який вкусив дитину, велося спостереження. За тиждень після інциденту тварина загинула», - уточнив начальник управління.

Було зібрано матеріал та передано для дослідження у ветсанлабораторію Закарпатської області. «Наразі спеціалісти отримали підтвердження, що собака був носієм сказу», - додав він.

Читайте такожВінниччина: через напад скаженої кішки у лікарню потрапили троє людей

В рамках комплексу заходів, затверджених сьогодні на комісії, ветеринарні служби зобов'язано ліквідувати осередок захворювання, спеціалістам доручено здійснювати поквартирні огляди котів та собак, проводити їх щеплення. У мікрорайоні вулиці 8 березня, де стався інцидент, а також на вісьмох ближніх вулицях взагалі заборонені масові заходи із залученням тварин та продаж собак і котів.

За даними комісії, хлопчик, якого вкусив собака, наразі отримує відповідну терапію.

Попередньо, карантин триватиме 2 місяці, у разі повторного виявлення сказу обмеження будуть продовжені.