Підроблені препарати зловмисники збували через аптечні мережі / Фото: УНІАН

На Харківщині працівники Служби безпеки України та прокуратури викрили та припинили діяльність злочинної групи, яка налагодила незаконне виробництво та реалізацію фальсифікованих лікарських засобів.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Служби безпеки України, злочинці займалися підробкою препаратів для проведення хіміотерапії під час лікування онкозахворювань.

За відомостями СБУ, організатор злочинної групи, 40-річний харків’янин, розробив протиправну схему у змові з посадовцями комерційної фірми, яка утилізує ліки із завершеним терміном придатності. Лікарські засоби, які надходили до цього підприємства для знищення, зловмисники фасували в нові упаковки та штампували номери серій і продовжені терміни придатності.

Відео дня

Підроблені препарати зловмисники збували на території України через аптечні мережі. «Фальсифікаторам навіть вдалося укласти угоду на постачання препаратів одному з дитячих медичних центрів», - наголосили у СБУ.

18 лютого організатора та активних учасників угруповання затримано «на гарячому» під час виготовлення фальсифікату у виробничому цеху.

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили спеціальне фармацевтичне обладнання та устаткування для фасування лікарських препаратів, сировину, пакувальну тару, а також майже 10 тонн фальсифікованих ліків відомих вітчизняних та зарубіжних виробників. За попередньою оцінкою, вартість вилучених лікарських препаратів складає близько 20 млн грн.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Триває слідство.