Фото: УНИАН

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Секторі зв'язків з громадськістю УМВС в Черкаській області, використовуючи своє службове становище, керівник одного з районних управлінь державної ветеринарної медицини вимагав від ветеринарного лікаря одного з підприємств 1 тис. доларів.

Читайте такожВ Одесі викрито лікар СЕС в отриманні хабара

Як з'ясувалося, 52-річний службовець вимагав 1 тис. доларів за вирішення питання щодо залишення на посаді уповноваженого лікаря ветмедицини і надалі обіцяв не здійснювати перевірки діяльності товариства, в якому він працює. 26 лютого під час отримання частини хабара в сумі 12 тис. грн зловмисник був затриманий.

Відео дня

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 3 років, з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією.