Максим Овчарук ("Тарпан") / Фото: vgolos.com.ua

У Львові сьогодні попрощалися з бійцем Нацгвардії України, який служив у 1-й медичній роті ім. Пирогова, 38-річним Максимом Овчаруком (позивний „Тарпан”), який загинув 9 лютого під час виконання бойового завдання в селі Логвиново на Донеччині.

Як передає кореспондент УНІАН, рідні, друзі та бойові побратими прощалися із військовослужбовцем в гарнізонному храмі святих Петра і Павла. Після цього сотні львів’ян центром міста пішою ходою провели його в останню путь до Личаківського цвинтаря, де бійця поховали на полі почесних поховань із усіма військовими почестями.

«Завжди з посмішкою та власною точкою зору на все, Макс прагнув перемоги та гідного майбутнього для кожного. Тривалий час був волонтером і в якийсь момент разом зі своїм другом Дмитром Логуновим поїхав до зони АТО. Він загинув під Логвиново разом з Василем Задорожнім, товаришем з дитинства Дмитром Логуновим та Тарасом Кончевичем. Макс чекав на прихід весни, він мріяв, любив, жив та захищав. Нам його так не вистачатиме», - зазначили активісти громадського формування «Рабів до раю не пускають».

Відео дня

Овчарук народився 19 травня 1976 року. Був активістом Майдану, входив до «Автомобільної сотні», був волонтером ГО «Рабів до раю не пускають». З 20 січня перебував у зоні АТО, працював водієм санітарного автомобіля. Загинув 9 лютого в селі Логвиново Донецької області, підірвавшись на фугасі. Тіло військовослужбовця тривалий час не могли привезти до Львова через проведення ДНК-експертизи.

У Овчарука залишилось двоє синів – 12 та 6 років.