Фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, у період 19-21 червня в реанімаційне відділення Львівської обласної інфекційної лікарні з діагнозом «ботулізм» у важкому стані було госпіталізовано чотири особи: 23-річного жителя міста Судова Вишня Мостиського району (21 червня помер у лікувальному закладі); двох жительок міста Новояворівськ Яворівського району віком 18 та 57 років; 26-річну жительку села Вовча Гора Яворівського району.

Читайте такожНа Прикарпатті 9 дітей з Києва потрапили до лікарні з харчовим отруєнням

З анамнезу відомо, що фактором інфікування був паштет печінково-м’ясний (свинина) домашнього виготовлення.

Відео дня

Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводять повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надають необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Причина отруєння встановлюється. Протиепідемічні заходи продовжуються.

Довідка. Ботулізм – небезпечне токсико-інфекційне захворювання, що протікає з ураженням нервової системи, що викликається паличкою ботулізму. Захворювання виникає в результаті попадання в організм продуктів харчування, води або аерозолів, заражених ботулотоксином, який виробляє паличка ботулізму.