Обсяг фінансування програми 160 млн 865 тис. грн / Фото: УНІАН

Київрада затвердила міську цільову програму «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-2018 роки з обсягом фінансування 160 млн 865 тис. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали 93 із 111 зареєстрованих в сесійній залі депутатів.

Із загальної суми фінансування кошти бюджету Києва становлять близько 150 млн грн. Передбачається залучити також кошти інвесторів та партнерів.

Відео дня

Як повідомлялось на засіданні, на сьогоднішній день у Києві на обліку перебуває 2 383 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 239 продовжують перебувати поза сімейним оточенням. Загалом на обліку центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді перебували 11 857 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, де виховується 17 341 дитина. 691 сім'я була знята з соціального супроводу з позитивним результатом, у зв'язку з подоланням або мінімізацією складних життєвих обставин.

Крім того, на обліку Служби у стравах дітей та сім'ї перебуває 588 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. До даної категорії віднесено нову соціальну групу - діти, переміщені із зони проведення АТО та тимчасово окупованих територій.

Відтак, на своєчасне виявлення бездоглядних та безпритульних дітей, соціально-правовий захист дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, програма передбачає фінансування на наступні три роки у розмірі 6 млн грн, а для надання соціальних послуг дітям, молоді та сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, а також на соціальне інспектування та соціальний їх супровід - 16,3 млн грн.

Також програмою передбачено видатки в сумі 13,2 млн грн на забезпечення діяльності районних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Програма передбачає і постійний моніторинг стану соціально-правового захисту дітей, протидію насильства в сім'ї та торгівлі людьми, здійснення соціальної роботи з дітьми, сім'ями та молоддю; безпосереднє надання підтримуючих соціальних послуг дітям, сім'ям з дітьми; проведення рекламної кампанії та роз'яснювальної роботи, направленої на формування у населення активної громадянської позиції.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко також підкреслила, цільова програма «Діти. Сім’я. Столиця» передбачає протягом трьох років охопити сімейними формами виховання максимальну кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, створити 10 патронатних сімей, 3 дитячі будинки сімейного типу.