У Житомирській обласній лікарні встановили новий томограф, закуплений за кошти обласного бюджету вартістю 30 млн грн  Житомир. 30 березня. УНІАН. У Житомирській обласній лікарні встановили новий томограф, закуплений за кошти обласного бюджету вартістю 30 млн грн.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у Житомирській обласній раді.

Згідно повідомлення,  до кінця цього тижня лікарня має отримати документацію на МРТ.

Томограф протестували у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, зробивши перший контрольний знімок.

Відео дня

Головний лікар обласної лікарні Богдан Леськів зазначив, що повноцінний запуск МРТ заплановано на кінець квітня і спочатку апарат буде працювати у дві зміни. Згодом послуги магнітно-резонансної томографії будуть надаватися цілодобово.

Читайте такожУ Волинській дитячій лікарні розпочав роботу новий томограф

Влада регіону пообіцяла, що новий  МРТ дозволить здешевити діагностику для жителів області, які будуть платити лише за плівку.

 Новий томограф виробництва компанії «Філіпс» був закуплений  минулого року за  близько 30 мільйонів гривень. До цього  в області  діагностика МРТ проводилася на приватних апаратах.

Як повідомляв УНІАН, раніше  Житомирська облрада виділяла кошти на будівництво приміщення  для встановлення комунального магнітно-резонансного томографа у Житомирській  обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського. Він  був куплений за кошти обласного бюджету раніше, однак  потребував окремого приміщення, бо дуже важкий.